Parfüümid Stokholmist Sibyllegatanilt – SG79 | STHLM

Rootslastel on oskus toota maailmatasemel disaini, muusikat, rõivaid ja üleüldse head elu. Sama osavad on nad aga ka oma sõnumite kodeerimises. Kuidas teie näiteks hääldate parfüümimärgi nime – SG79 | STHLM?

„Ess-gee-seitsekümmend üheksa“? – Nali naljaks, SG79 parfüümide nimi tuleb tegelikult väga lihtsast asjast – nimelt tähed S ja G tähistavad tänavat – SibylleGatanit Stokholmis Östermalmi linnaosas. Ja 79 on majanumber, kus asub ettevõtte peakontor. Ja STHLM tähistab teadagi mida – väärikat Stokholmi linna.

Kes on brändi taga?

SG79 | STHLM parfüüme toodab alates 2016. aastast Rootsi pereettevõtte Romella, mis kuulub Jack Rothchildile ja tema tütardele Annikale ja Sussile. Nende ajalugu Skandinaavia parfüümitööstuses on pikk – Romella on varem loonud parfüümikollektsioone sellistele tuntud kaubamärkidele nagu Clean, Gant, Björn Borg, Salming ja Lexington. SG79 | STHLM on Romella esimene Rootsis loodud ja pakendatud oma etiketi alt toodetav parfüümibränd.

Miks need lõhnad erilised on?

SG79 | STHLM nišiparfüümid toovad kokku parfüümikunsti, fotograafia ja suurlinna võnked. Parfüümid sünnivad inspiratsioonist, mida tekitavad Rootsi fotograaf Dawidi tööd – tema pildistab ja parfüümitootja valib välja fotod, mis inspireerivad. Fotograaf Dawid, kodanikunimega Björn Dawidson (sünd.1949) on kõikide parfüümipakenditel kujutatud fotode autor. Iga parfüümikarp on kunstipäraselt kaunis, põhjamaiselt minimalistlik ja unikaalne. Samamoodi on parfüümide pudel minimalistlikult põhjamaine kuid karakterist küllastunud. 

Kust tulevad skandinaavia parfüümid?

SG79 | STHLM parfüümid valmivad Givaudani ja Mane’i – kahe silmapaistva Prantsuse parfüümimaja juures. Parfüümikunstnikud alustavad loominguprotsessi valitud Dawidi fotost, millest inspireerituna arendavad nad välja lõhnaakordid – uue parfüümi tipunoodid, südame ja baasi. Iga lõhnakomponent peegeldab parfüümikunstnikele fotot, mida kannab hilisem parfüümikarp. See on hetk, mil pildistaja looming räägib parfüümikunstniku erksate lõhnameeltega. Kuigi parfüümid sünnivad Prantsusmaal, siis need toodetakse siiski Rootsis meistrite poolt valitud komponentidest.

Lase lõhnamaagial end kanda kergest põhjamaast kange idamaani nuusutades läbi kõik 12 parfüümi ning leides oma lemmiku.

Kergest põhjamaast viirukisuitsuste idamaadeni

SG79 | STHLM kaheteistkümnest erinevast nišilõhnast koosnevas seerias on parfüümide nimedeks lihtsalt numbrid – No.1, 2, 3, 4, 6, 7, 16, 17, 19, 21, 22, 23 ning nende hulgas on nii naiselikumaid kui mehelikumaid noote.

  • Kõik parfüümid ja lõhnanootide kirjeldused on leitavad meie e-poest
  • Valikus on 12 erinevat aroomi, kahes eri suuruses – 15 ml ja 30 ml. Hinnad jäävad vahemikku 39-59€.
  • Parfüümid on koos näidistega müügil ka Tallinna ja Tartu Kaubamajas, Nautica ja Kvartali keskuse Tradehouse’is, Rocca al Mare ja Ülemiste I.L.U. poodides ning C.U.T. Salongis Tallinnas.