Stokholmis Björn Axénil külas

Björn Axéni ennast meil enam kohata ei õnnestu, kuid tema pärand elab edasi omanimelistes juuksurisalongides ja tipptasemel juuksehooldustoodetes. Veebruari alguses kutsus Björn Axéni omanik ja loovjuht, tippjuuksur Johan Hellström Stokholmi hulga rahvusvahelist ja kohalikku seltskonda, et tutvustada maailmale uut argaaniaõliga rikastatud juuksehooldussarja Argan Oil Series ning lokkidega õnnistatud inimestele mõeldud lokikreemi.

Björn Axéni külalised külastasid ühte kaheksast Axéni salongidest, kus neile tehti meelepärane soeng või hoolitsus, sellele järgnes vastuvõtt linna trendikaimas hotellis Blique by Nobis ning seejärel raju stiilipidu kahel korrusel Björn Axéni ühes esindussalongis Norrmalmsgatanil. Eestis juba naljalt ei leia juuksurisalongi, mis laiub läbi kahe korruse ja mis vajadusel muundub ööklubiks. Pidutsemise stiilinäidet näeb selle artikli päisefotolt. Kes ütles, et põhjamaa inimesed on mornid ja hallid? Sel korral tõestasid rootslased küll vastupidist. Seltskond oli kirju ja pidu meeleolukas.

Björn Axén Argan Oil sarja tooted on mõeldud inimestele, kellel on kuivad ja raskesti hallatavad juuksed. Näiteks tohutu pahmakas lokke, kräsuseid, „karvaseid“ või karedaid juukseid, mis janunevad niisutuse, sileduse ja kontrolli järele ning tunduvad vahel isegi kahjustatud olevat. Argaaniaõliga rikastatud tooted vähendavad juustes staatilist elektrit, naturaalset kahu ja karedust ning teevad juuksed pehmeks, siledaks ja läikivaks. Sarja kuulub viis uut toodet –  niisutav ja siluv šampoon ning palsam, juukseõli, stiliseerimiskreem paksudele ja karedatele juustele ning veidi kergem juukseid silendav kreem normaalsetele-õhematele juustele. Kõik tooted on vegan, dermatoloogiliselt testitud, Rootsis toodetud ja suure looduslike koostisosade osakaaluga.

Ilus Stokholm ja ilus seltskond Eesti ilutegelasi, kes Björn Axéni kutsel Rootsis käis

Argaaniaõli muide kasvab tänapäeval ainult Maroko edelaosas ning kohalikud kasutavad seda nii toidus, rahvameditsiinis kui ka ilutoodetes. 2000. aastate alguses avastas argaaniaõli kosmeetikatööstus ning täna on see üks vitamiiniderikkamaid (E-vitamiin) ja hinnatumaid õlisid uutes ilutoodetes. Argaaniaõli kasutatakse üha rohkem nii näokreemides, huulepalsamites kui ka just kuivadele ja kräsus juustele mõeldud toodetes.

Lokikreemi ajendas tootma aga inimeste soov olla selliste juustega nagu neile loomulikult antud on – kui sul on lokkis või lainetavad kiharad, vajavad nad teistsuguseid tooteid kui näiteks väga rasketele, rasustele või töödeldud juustele mõeldud viimistlusvahendid. Lokisarja kreem Curl Creator hoolitseb selle eest, et lokid oleks ilusad, loomulikud ning hästi defineeritud ning juuksed tunduksid terved, niisutatud ja läikivad.

Argan Oil sarja kuulub viis toodet – šampoon, palsam, õli ja kaks erinevat föönitamise kreemi

Uued tooted 2020 on teie ees

Argan Oil šampoon ja palsam argaaniaõliga (250 ml) pehmendavad kuivasid, karedaid, kahuseid või lokkis juukseid. Tooted jätavad juuksed puhtaks eemaldades kahu ja kareduse. Sobib suurtele juuksepahmakatele, mis ei allu kontrollile, sh lokkis ja kräsus juustele. Ei sobi rasketele, rasustele juustele. Allergiavaba lõhn, sulfaatide, silikoonide, mineraalõlide, parabeenide, vaha, laktoosi, gluteeni ja sidrunhappe vaba.

Argan Oil Smooth Cream paksude juuste kräsuvastane kreem (150 ml) on siluv, hooldav viimistluskreem, mis võtab kräsu ja kahu kontrolli alla. Jätab juuksed siledaks, pehmeks ja läikivaks. Sobib juustele, mis ei allu kergesti kontrollile. Ei sobi väga rasketele, allalangevatele juustele. Tugevdab juukseid vegan keratiini abil, mis parandab, kaitseb ja tugevdab neid sügavuti. Kanna rätikukuivadesse juustesse ja föönita. Sisaldab ka kuumakaitset ja on allergiavaba. Sulfaatide, silikoonide, mineraalõlide, parabeenide, vaha, laktoosi, gluteeni ja sidrunhappe vaba.

Argan Oil Smooth Milk pehmendav viimistluskreem õhukestele ja normaalsetele juustele (150 ml) on siluv, hooldav viimistluskreem, mis võtab kräsu ja staatilise elektri kontrolli alla ning teeb juuksed pehmeks ja läikivaks. Ei muuda juukseid raskeks. Kanna rätikukuivadesse juustesse ja föönita. Rikastatud argaaniaõli ja vegan keratiiniga, mis hoiab, kaitseb ja tugevdab juukseid. Sisaldab ka kuumakaitset ja on allergiavaba. Sulfaatide, silikoonide, mineraalõlide, parabeenide, vaha, laktoosi, gluteeni ja sidrunhappe vaba.

Curl Creator Cream lokikreem (150 ml) on rohkelt niiskust pakkuv juuksekreem lokkide ja lainete esiletõstmiseks. Loob pehmed, mitte jäigad lokid. Looduslik koostis fikseerib ja hoiab ära sassis ilme. Rikastatud šeavõi ja kinoa valguga, mis toidab ning niisutab, annab läike ja defineeritud lokisoengu. Sisaldab ka kuumakaitset. Allergiavaba. Sulfaatide, silikoonide, mineraalõlide, parabeenide, vaha, laktoosi, gluteeni ja sidrunhappe vaba. Roheline PE-pakend valmistatud suhkrupeedist

Björn Axéni tooteid müüvad Loverte, Apotheka Beauty, Tradehouse, Tallinna ja Tartu Kaubamaja, I.L.U., Stockmann (alates märtsist 2020), Tallinna lennujaam, JEM Ilusalong ja C.U.T salong.