Naised, kes meid inspireerivad: Merli Kutsar

Elame multitalentide ajastul. Merli Kutsari jaoks on lihtne lülitada end ümber filmide ja seriaalide produktsioonijuhist grimmikunstniku rolli või tegeleda hoopis ürituste dekoreerimisega. Nagu Merli isegi ütleb: “Rõõmustan, et elan maailmas, kus iseendale on võimalik luua töökoht, ega istu toolil, mille keegi teine on minu jaoks valmis sättinud.” Loe edasi, kuidas olla ise oma elu boss ja saa teada, mis toodetega saavad “Pilvede all” näitlejad endale kaunid soengud.

Mis Löwengripi tooteid oled proovinud?
Esimesed tooted, mida õnnestus proovida ja mis mu südame võitsid, olid juukselakk Pixie Dust ja kuivšampoon Good To Go pruunidele juustele. Mõlemat kasutan nii ise kui oma töös juba pea poolteist aastat. Samuti olen proovinud erinevaid Löwengripi šampoone, kätekreemi ning oma suurt lemmikut näitlejate juukseid seades – Feel The Waves meresoolaspreid.

Sinu muljed Löwengripi lemmiktoote kohta
Ma pole kunagi olnud eriline kreemitaja – ei kasuta keha,- käte,- ega näokreemi. (Olen see naine, kelle kohta Anne Veski ütleb, et rääkigu naised mida tahavad aga tema ei usu, et ükski naine EI kasuta kreemi – ma võin kindlalt väita, et mina just see naine olengi). Seega pean lemmikuteks just neid kõige esimesi kohtumisi selle juuksetoodetega – kuivšampoon Good To Go ja juukselakk Pixie Dust.

Puhas juus on iga naise ehe, kuid õrna peanaha tõttu väldin sagedast peapesu. Kuivšampoon on hea vahend, et igapäevane väljanägemine oleks värske.

Puhas juus on iga naise ehe, kuid õrna peanaha tõttu väldin sagedast peapesu. Kuivšampoon  on hea vahend, et igapäevane väljanägemine oleks värske. Good To Go annab juustele kohevust, eemaldab liigse rasu ning peale kasutamist tunduvad juuksed puhtad ja on kergesti sätitavad. Good To Go on toode, mida olen mitmeid kordi vajanud ka oma töös, kui näitleja või modelli juuksed ei ole värskelt pestud, kuid lõpptulemus peab olema laitmatu. Juukselakk on mu suur lemmik soengute fikseerimisel ning meeldib väga ka mu klientidele oma mõnusa magusa lõhna tõttu.

Minu seriaaligrimmikohvris on leidnud kindla koha ka Löwengripi kätekreem Get A Grip, mis on näitlejate suur lemmik. Vahel mul tundub, et nad kasutavad seda isegi siis kui tegelik vajadus puudub. See on super mõnus, imendub kergesti, jätab käed pehmeks ning sobib eriti hästi talvel, mil käed kipuvad eriti kuivama  ja on tundlikud.

Minu seriaaligrimmikohvris on leidnud kindla koha ka Löwengripi kätekreem Get A Grip, mis on näitlejate suur lemmik. Vahel mul tundub, et nad kasutavad seda isegi siis kui tegelik vajadus puudub.

Sa oled oma elu boss – Eesti vaadatuima seriaali produktsiooni juht, sarja grimmeerija, teed eratöid ning alustasid just uue ettevõttega Beliiv Disain – kuidas nii palju jõuad?
Olen alati palju ette võtnud. Pean ennast väga õnnelikuks inimeseks. Kogu täiskasvanuea on mul olnud alati võimalik tegeleda üksnes sellega, mis mulle meeldib või seotud mu enda valikute ja erialase tööga. Kuus aastat olen olnud “Pilvede all” grimmeerija ning viis aastat sarja tootmisjuht – tunnen, et mõlemad tegemised sobivad mulle suurepäraselt. Ühest küljest on mu töö erialane ja loominguline, teisest küljest saan rakendada oma planeerimis- ja juhtimisoskusi. Hoolimata pikkadest võttepäevadest ja vastutusrikkast tööst, kus tööpäevad on tihti 14-17h, on see midagi, mis mulle sobib. Selleks, et olla tulevikus täielikult oma aja premees ja mitte sõltuda millestki muust kui vaid iseenda ambitsioonist, sai loodud Beliiv Disain. Rõõmustan, et elan maailmas, kus iseendale on võimalik luua töökoht, ega istu toolil, mille keegi teine on minu jaoks valmis sättinud.

Kuidas olla oma töös edukas kui teed mitmeid erinevaid asju?
Edukas saab oma töös olla ainult siis kui on tahe. Tahe teha seda, mida teed ja tahe teha seda hästi. Kuna minu töö on seotud inimestega, siis vajavad nad suhtlust, tähelepanu ja personaalset lähenemist. See on väga oluline kõikides minu ettevõtmistes. Loomulikult tagab eduka töötulemuse professionaalsus, head töövahendid ning kliendi jaoks ootuspärane lõpptulemus. Iseenda tööst tuleb lugu pidada ja osata rõõmu tunda. Kõige olulisemaks pean siiski aga tahet ja oskust näha lõpptulemust enne tööle asumist.

Iseenda tööst tuleb lugu pidada ja osata rõõmu tunda.

Kui saaksid pidada loengu põhikooliõpilastele – mis oleks sinu sõnum?
See on hea küsimus, olen sellele ka varem mõelnud. Minu sõnum oleks: julgus! Julgus teha seda, mida ise tõeliselt soovid ja mis kõnetab.

Kui soovid Merli tegemistega kursis olla, vaata siia:
Beliiv Disain www.beliiv.ee
Merli Kutsar Make-Up www.merlikutsar.com

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga